Warme oproep: Sponsor jouw eigen specifieke student in Oyugis!

Studenten van de Nyandiwa Secondary School, gesponsord door Imani Belgium, netjes uitgedost in schooluniform.

Naast het runnen van ons eigen ‘Imbeke Development Centre’ waar meisjes en jonge vrouwen een praktijkopleiding kunnen volgen, blijft Imani Belgium actief in het betalen van schoolgelden en schoolboeken voor leerlingen (meisjes en jongens) in het lager en het secondair onderwijs, georganiseerd door de overheid of de Kerk. Op die manier kunnen kinderen waarvan de ouders onvoldoende financieel draagkrachtig zijn toch naar school gaan, en zo voorkomen we dat ze aan lagerwal geraken. Als tegenprestatie komen die leerlingen éénmaal per kwartaal fysieke arbeid verrichten in het Imbeke Centre, bijvoorbeeld door het wieden van de gewassen die in de velden gekweekt worden.

De nood blijft hoog!

Dat de nood hoog blijft blijkt uit het feit dat het lijstje van 20 leerlingen waarmee we jaren geleden begonnen, aangegroeid is tot 55. We zien op TV maar al te vaak beelden van super luxueuze safari’s in Kenia. Maar ga in de dorpjes en je ziet dat extreme armoede troef is!

Het merendeel van die studentensponsoring betaalt Imani van algemene giften of subsidies die we ontvangen, welke niet specifiek bedoeld zijn voor een concreet project. Echter, voor verschillende van die leerlingen heeft een private per- soon of een echtpaar, een school, een vereniging of een bedrijf hier in België de verantwoordelijkheid opgenomen als sponsor van één welbepaalde, specifieke student(e).

Iets voor jou?

Is dit ook iets voor jou? Zo ja, dan wordt er met jou goedkeuring één specifieke student(e) aan jou toegewezen, die je regelmatig een brief schrijft en vertelt hoe het leven in het algemeen en het schoolleven in het bijzonder er aan toe gaat. Je komt het wel en wee van die student(e) en zijn gezin te weten. Ook ontvang je regelmatig het schoolrapport van de leerling, zodat je zijn/haar schoolprestaties kunt opvolgen. En wie weet kun je in het post-corona tijdperk jou student(e) gaan opzoeken in zijn natuurlijke Keni- aanse omgeving.

Doen!

Denk niet te snel ‘dit is niets voor mij’. Want ver- schillende weldoeners uit onze eigen regio Noorderkempen, maar ook uit de regio Geel, het Antwerpse, de regio Gent doen mee. Tot onze weldoeners die het schoolgeld van één specifieke student(e) betalen behoort zelfs een professor van de KU Leuven en één van zijn medewerksters. Voor een luttele 30 Euro per maand kunnen we een student(e) naar school laten gaan en een belangrijk deel van zijn/haar schoolboeken betalen. En voor giften van 40 Euro en méér (per jaar) kun je een fiscaal attest bekomen voor aftrek van de belastingen. Dus zeker de moeite om te doen. Je stelt een goede daad en krijgt er op de koop toe via de brieven van de student meteen een hele Afrikaanse culturele bagage bij.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan snel een email naar info@imanibelgium.org en je krijgt snel respons.

Deel:

Uitgelicht

Meer Berichten

Zend ons een bericht