Duizendmaal dank aan onze Sponsors en Weldoeners

Een crisis brengt het beste in de mens naar boven wordt soms wel eens gezegd. Dat hebben we bij Imani Belgium in 2020 mogen ervaren. In volle coronacrisis, waarin we al onze fondsenwervingsactiviteiten moesten afgelasten konden we toch rekenen op onze sponsors. Inderdaad, onze jaarlijkse quiz, Oosthoven on Stage, alle kerstmarkten en de jaarlijkse kerstspecial, alles viel in het water.

Naar jaarlijkse gewoonte konden we in 2020 toch rekenen op steun van vaste waarden zoals de Provincie Antwerpen, 11.11.11-4de pijler en Pidpa, en de gemeente Oud-Turnhout via de werkgroep ROSA, voor ingediende projecten. Eveneens kwam er steun vanwege KBC en Global Giving, een filantropisch fonds van Nike International; tevens van Wereldmissiehulp voor het plaatsen van een zonneboiler. Ook de hospitaalridders van de Orde van St. Jan zijn ons in 2020 een bijdrage blijven bezorgen. Laat ons ook de talrijke lidgelden van onze leden in 2020 niet vergeten en alle weldoeners die sponsoren in ons specifieke studentensponsoring programma (waarover méér in deze nieuwsbrief).

Maar sommige sponsors die we al jaren kennen hebben zich moeten heruitvinden om ons toch een financiële bijdrage te kunnen blijven bezorgen. De Lichtaartse verenigingen die normaliter een brunch en het ‘waterputfestival’ organiseren om ons te sponsoren, kregen geld bij elkaar met een digitale snoepverkoop als paasactie en voor Sinterklaas, en ze organiseren momenteel een corona-proof zoektocht. Leerlingen en leraars van St. Dimpna in Geel beraadden zich over alternatieven voor hun jaarlijkse fuif om geld voor ons in het zakje te krijgen. De ‘pancake buddies’ van Nike in Laakdal zagen ook hun jaarlijkse kerstmarkt in duigen vallen, maar organiseerden on-line verkoop van de intussen wereldvermaarde Imani chocoladetruffels en bovendien kregen we uit hun interacties met hun professionele contacten een mooie bijdrage van het bedrijf IGEL. De Lions Club Kasteel van Horst – St. Pieters Rode, die jaarlijks een kreeft- en mosselfestijn organiseerden en een filmavond, wisten in 2020 alternatieve bronnen aan te boren om ons te blijven supporteren.

En we kregen in 2020 ook bijdragen uit onverwachte hoek. Jan Nagels uit Beerse deed ons een financiële gift ter gelegenheid van zijn 100-jarig jubileum. Ook van de gemeente Merksplas via Merksplas Mondiaal en van de gemeente Rijkevorsel mochten we een subsidie ontvangen. We slaagden erin een bijdrage van ‘World Mercy Fund Barmherzigkeit’ te ontvangen vanuit Duitsland/Oostenrijk voor het plaatsen van zonnepanelen in het Imbeke centrum. Voorts kregen we steun van PC ’t Klooster, WatAfrik (vzw Water voor Africa) voor een waterproject, ‘omdat water een recht is’ en van Salvatorhulp (vzw Salvatoriaanse hulpactie) voor verdere uitrusting van de professionele keuken van het Imbeke centrum. Het Sint-Pieterinstituut in Turnhout steunde ons ook met een mooie gift.

Slechts één voorbeeld: de ‘Pancake Buddies’ van Nike in betere tijden, toen kerstmarkten nog toegestaan waren. Zij wisten zich in 2020 ‘her-uit-te-vinden’ en konden Imani financieel blijven sponsoren via alternatieve activiteiten.
Slechts één voorbeeld: de ‘Pancake Buddies’ van Nike in betere tijden, toen kerstmarkten nog toegestaan waren. Zij wisten zich in 2020 ‘her-uit-te-vinden’ en konden Imani financieel blijven sponsoren via alternatieve activiteiten.

Intussen denkt ‘Architekten über Grenzen’ uit Duitsland met ons mee over de realisatie van een kostschoolgebouw op het Imbeke domein. Zij zijn alles in stelling aan het brengen om ons niet alleen te steunen met een bouwplan, maar ook om een fondsenwerving op het getouw te zetten. Ook heeft de Lions club – Kasteel van Horst zich geëngageerd om voor de komende tijd te trachten hieraan financieel bij te dragen via de ‘Lions Club International’.

 

Duizendmaal dank aan al onze sponsors voor alle bijdragen groot en klein. Wegens de beginnende coronacrisis keken we op het einde van het eerste kwartaal van 2020 met een bang hartje naar onze financiën. Maar met de hulp van onze sponsors hebben we 2020 ook weer gunstig kunnen afsluiten. We hebben daaruit geleerd dat 2020 niet alleen een jaar was om zo snel mogelijk te vergeten, maar ook dat het een jaar was waarvan we moeten onthouden dat een crisis het goede in mensen naar boven brengt.

Deel:

Uitgelicht

Meer Berichten

Zend ons een bericht