Licht aan het einde van de tunnel

We zijn het beu ! De manier waarop we momenteel nog steeds in afzondering moeten leven en opgehokt zijn door Corona. De lente komt eraan. Het begint te kriebelen en iedereen wil er weer stevig tegenaan. Wel, zo ook staan de bestuursleden van Imani al lang te popelen om terug naar Kenia te kunnen reizen om de projecten aldaar eigenhandig op te volgen. Maar, de vaccins komen er aan en tegen het midden van dit jaar zouden we in veel betere tijden moeten verkeren.

In Afrika heeft Covid-19 minder hard toegeslagen dan in Europa. Voor 2021 hebben we weer heel wat projecten op het oog in het Imbeke centrum. Enkele willekeurige voorbeelden :

  • een waterproject om de waterhuishouding op het Imbeke terrein te verbeteren;
  • het herbouwen en uitbreiden van het sanitair gebouw;
  • de evaluatie en verderzetting van ons ‘peanut project’ waarbij kleine boeren (vaak vrouwen van de vrouwenverenigingen) pindanoten zijn gaan kweken en die in het Imbeke centrum komen malen tot pindaboter, waardoor ze hun product veel duurder kunnen verkopen;
  • de voorbereiding van een internaat gebouw voor studenten die thuis niet veilig zijn of die vanuit de steeds bredere omgeving van Oyugis komen afgezakt om opleidingen te volgen in het centrum.

Gezien de huidige reisbeperkingen zit er niets anders op dan de voorbereiding van dit alles grotendeels over te laten aan onze lokale staf in het Imbeke centrum. De concrete uitvoering plannen we dan eerder naar de tweede helft van het jaar toe. En daarbij kunnen we als bestuursleden van Imani Belgium dan wellicht weer een oogje in het zeil gaan houden.

We hebben een oeverloos vertrouwen in onze sponsors en weten dat ze ons ook in 2021 zullen blijven steunen in onze belangrijke opdracht. Maar ook jullie allemaal kunnen ons daarbij helpen door ‘vriend te worden van onze vzw’. Zo wordt het nog meer jullie eigen project.
De betalingsuitnodigingen worden eerstdaags verstuurd.

Sommigen onder jullie hebben eind vorig jaar of begin van dit jaar hun bijdrage misschien reeds opnieuw betaald. Onze oprechte dank daarvoor.
Wij durven hopen dat jullie ook dit jaar weer massaal op onze oproep zullen reageren, waarvoor reeds op voorhand onze hartelijk dank.

Namens het bestuur van Imani Belgium vzw

Leo Versteynen

Deel:

Uitgelicht

Meer Berichten

Zend ons een bericht